FAQ – Въпроси и отговори


FAQ – Въпроси и отговори

Защо няма книги във формат за Kindle?

Helikon.bg предлага електронните издания със защита на Adobe DRM. На този етап Kindle не е съвместим със системата на Adobe

Как да чета на Kindle?

Вие можете да четете на Kindle електронни книги без DRM защита. Ако файлът е незащитен ePub или Pdf е нужно първо да го конвертирате през програмата Calibre във формат mobi.

Какво означава Adobe DRM?

Най-популярната система за защита на дигитални права (DRM ) е на Adobe . Това е цифрова защита на файла носител на текстовото съдържание. Файловете се съхраняват на сървър на Adobe – Adobe Content Server. По този начин се гарантира заплащането на авторските права и всички останали такси и комисионни.

Какво означава Електронна книга?

Под електронна книга се разбира файлът /ePub , Pdf , txt, mobi, и т.н./, текстовата информация в него, снимков и звуков материал.

Мога ли да чета електронна книга на мобилния ми телефон?

Да, можете да четете през мобилен телефон. Достатъчно е да имате инсталиран софтуер за четене, а ако файлът е защитен с Adobe DRM то тогава Ви е нeобходим съответния софтуер /PocketBook reader, Aldiko и т.н./ Остава да свалите файла от линка, който сте получили или да свържете телефона към Pc-то, на което се намира вече сваленият файл.

Как да сваля файл на „електронната си книга“?

Прочете инструкцията за ползване на вашето устройство, там е описано какво трябва да направите. Важно условие е устройството или софтуера, който ще ползвате да поддържа Adobe DRM и да имате Adobe ID, ако файлът е защитен! Ако не е защитен, това условие отпада.

Как да видя и съответно да изтегля вече платения файл?

След като завършите поръчката и осъществите плащането успешно, на електронната поща, която сте посочили при регистрацията, ще ви бъде изпратен линк, чрез който ще можете да изтеглите файл, който се отваря с Adobe Digital Editions.

В случай, че направите плащането и искате по-късно да изтеглите книгата, то тя ще ви очаква в сайта на Хеликон до 30 дни след заплащане на поръчката. Ще можете да я намерите след като влезете с Вашето потребителско име и парола в личния си профил и съответно кликнете на Поръчки, след което на съответната платена поръчка за ел. книга, тогава пред вас ще се отвори екран за изтегляне на файла.