Получаване на достъп до файла


Получаване на достъп до файла

На страницата на всяка книга в онлайн книжарницата е указано дали е с Adobe DRM защита.

или съответно:

Когато е-книгата е без защита, получаваме директен линк за сваляне на файла. Самото сваляне става през профила Ви в онлайн книжарницата, История на поръчките, съответната поръчка и бутон Изтегли.

Ако книгата е с Adobe DRM защита, тогава натискайки Изтегли получаваме URLLink.acsm файл. Този URLLink.acsm файл все още не е същинската книга. За да я получите, трябва да го отворите в Adobe Digital Editions на компютъра. Програмата, използвайки информацията от файла, ще свали истинската книга, а Вие съответно ще бъдете регистриран като потребителя, усвояващ правото да я използва.

Линкът за сваляне на е-книгата, съдържащ се във файла, е с валидност до 30 дни. След този срок, ако URLLink файлът не е използван, ще е нужно да изтеглим нов от поръчката си.

Винаги е добра идея да архивираме копия на закупените е-книги и списания и на външен носител – твърд диск, флаш памет и т.н.

Ако файлът не се отвори автоматично в Digital Editions, това може да се направи с десен клик на мишката върху .acsm файла, Оpen with… - и избираме Adobe Digital Editions. Или просто като сe „завлачи“ с мишката върху прозореца на отворената програма Adobe Digital Editions.

Вариант е отваряне и през меню File на Digital Editions:

- Отваряме Adobe Digital Editions и там от меню
File избираме Add to Library

- В отворилия се прозорец намираме сваления URLLink.acsm файла на книгата. От падащото меню, долу/дясно на прозореца, избираме Adobe Content Server Message като вид файл, който да отвори програмата.

- Маркираме файла и ? Open

Следва кратко сваляне, вече на същинската книга и тя ще се появи в Library на Adobe Digital Editions

  • След като Digital Editions изтегли книгата и тя е в Library раздела на програмата, то вече ще може да се чете или прехвърля на четец за е-книги/мобилно устройство.