Без страх. Седемте принципа за спокойствие на духа

Автор: Бренда Шошана
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Обсидиан
Преводач Боян Дамянов
Брой страници 288
Година на издаване 2023
Корици меки
Език български
Тегло 316 грама
Размери 13x20
ISBN 9789547692534
Баркод 9789547692534
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

СЕДЕМТЕ ПРИНЦИПА ЗА СПОКОЙСТВИЕ НА ДУХА

Д-р Бренда Шошана е практикуваш психотерапевт повече от 25 години, привърженичка на Дзен и посветила се на обединяването на Изтока и Запада. Книгите й са превеждани на 14 езика и се радват на огромен успех сред почитателите на литературата свързана с духовното.

„Често се твърди, че човек изпитва само две истински емоции: любов и страх. Изглежда парадоксално, но някои хора се боят от любовта, докато страхът ги кара да се чувстват в безопасност. Много от нас разчитат на страха и смятат, че той ни пази. Хващайки се за страха си, ние се чувстваме едва ли не по-добре. Същевременно ни се казва, че е опасно да се доверяваме, че любовта отслабва защитните ни сили. Ето как действа страхът: предизвиква объркване. Страхът се храни с лъжи. Той отслабва имунната ни система, разрушава присъщото ни чувство на увереност и вътрешен комфорт, изкарва ни от релсите, превръща ни в лесна плячка на онези, които целят да ни контролират по различни начини.
Страхът, който носим в себе си, е нашият истински враг – терорист номер едно, който парализира действията ни, разбива мечтите ни, прави ни зависими от лекарства, остарели норми и обсебващи връзки. Трябва да разберем какво представлява той, как и защо възниква и как можем да го надвием. Защото страхът е малодушен тиранин: достатъчно е да се обърнем с лице към него, и той подвива опашка. Но за да го преодолеем, е нужна практика. Едно е да осмислим с разума си какво ни вреди, съвсем друго – да знаем как да се отървем от страха в живота си. Тази книга ще ви покаже как. Не е никак трудно!” - Бренда Шошана

от Ени / дата: 26 фев 2012

Не, няма много истини в нея! Всяка една дума от тази книга е истина! Толкова истинска , толкова достъпно написана книга не бях чела никога! Тази книга е мехлем за съзнанието и душата , в нея няма 1 излишна дума , всичко което е казано е точно и на мястото си ! Това е мехлем за душата , нещо повече - книга която може да ти вдъхне такова успокоение и да ти нашепне такава мъдрост , както не може да направи дори приятел или психолог. Категорично е любимата ми книга! Огромни адмирации за авторката и жалко , че останалите и книги не са преведени на български език.

от prince / дата: 25 яну 2011

Страхотна е. Има много истини в нея.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Тази книга ще ни накара да се вгледаме дълбоко в себе си и да анализираме емоциите си, за да разкрием всички заблуди и неистини.
Страхът е нашият най-голям враг, който обаче умее да се представя за най-добрия ни приятел като ни предлага да ни пази в безопасност. Но докато животът ни е форма на страх, той няма да ни носи нищо друго освен болка и страдание.
Как да се справим със страха? Нужно ли е да се борим с него? Има ли начин да превърнем страха в любов – неговата противоположна страна?
Не е толкова трудно, а ни очаква един нов живот, изпълнен с радост и любов.
Книгата е за всички, които търсят истината в живота.

Русалина Господинова, Хеликон Стара Загора