Анти Бай Ганьо. Книга за Българите

Автор: Съставител Петко Н. Колев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Нет Ко
Брой страници 212
Година на издаване 2021
Корици твърди
Език български
Тегло 557 грама
Размери 17x24
ISBN 9789543781690
Баркод 9789543781690
Категории Книги за България, Книги

Добре дошла е инициативата на "Тангра ТанНакРа" да събере и издаде в една книга различни оценки за българина, за приноса му в развитието на европейската култура. Няма защо да се заблуждаваме, че една книга ще оправи работата, но е немислимо да дигнем ръце с убеждението, че всичко е напразно. Не се знае предварително коя книга каква работа може да свърши. Да не би, когато Еразъм Ротердамски е писал своята мъничка "Похвала за глупостта" да се е усещал, че тази книга ще доведе до цяяла една обновителна религиозна революция? Защо да не се случи така и с настоящата книга? (Николай Хайтов)

За какво разказва тази книга

За Българите! За да бъде будна историческата ни памет, в която се пази националната идентичност. Книгата възстановява част от българската история на добродетели и дух. Тази част се съдържа в пътеписи, писма, бележки, статии, изказвания и мемоари на писатели и мислители, на учени и пътешественици, на офицери и дипломати или просто на хора, които са опознали и оценили Българина като носител на нравствени качества още от мига на появата ни на историческата сцена.

Чия е тази книга?

Тя е на днешните Българи, на нашите деца и внуци, на идващите поколения. За да научим, да помним и да предаваме съзидателното обществено поведение и безценния културен влог на Българите в миналото и настоящето на континента и на света, в който живеем, и за да каляваме самочувствието си за бъдещето.

Кой е авторът на тази книга?

Автор на нашата национална Българска книга наистина е Българинът - човекът с наша кръв и с главна буква! Той я пише всеки ден с мислите, с намеренията, с думите и с делата си и когато създава, съхранява, отглежда, и когато унищожава, пренебрегва, забравя.

Ние като нация пишем своията Книга на Българите с живота, който живеем.
Тази книга се пише от Българите от много векове и ще бъде дописвана във възход и в поражения от нас и от нашите потомци!

от Милан А. Миланов / дата: 28 юли 2022

Уважаеми г-н Колев, вие извършихте необходимия поврат в историята на България, която сто години никой политик писател или общественик не посмя да се прибори с бай Ганчовщината. Благодаря ви! Заслугата ви е неоценима!
С поздрави М. Миланов

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]