Тялото ни - химична лаборатория

Автор: Константин Забалотни
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Жануа 98
Корици меки
Език български
Тегло 330 грама
Размери 0x0
ISBN 9789543761869
Баркод 9789543761869
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

“Химичната лаборатория на нашия организъм” на руския потомствен лекар-диетолог, педиатър д-р Константин Забалотни ни разяснява как и защо е важно да се храним добре, защо някои постигат заложените им генетично параметри на тялото, а други – не, защо нарастват репродуктивните проблеми на двойките, защо масово децата имат алергии и др.

Човек е това, което яде! И нищо друго!
80% от населението на планетата (това е статистическа цифра) гладува. Фактически 80% от хората в най-добрия случай се хранят адекватно от време на време, и като правило, не порастват и не формират изцяло генетичните параметри на тялото си!
Ако навреме осигурите на децата си необходимата храна, докато те още са малки и растат, докато растежните им зони не са се затворили и не са се появили вторичните полови белези, те ще пораснат високи и красиви. А ако не сте успели, няма как да видите децата си снажни и високи.
Най-важно е следното: законът за хранителната база трябва да се осигурява от раждането и до завършването на периода на растеж или, с други думи, до началото на половото съзряване. След това вече нищо не може да се направи. И ще може да коригираме само нещо минимално, но вече няма да можем да се възползваме от мощния генетичен план на растеж. Времето за това е приключило. Затова най-важната проява на закона за хранителната база се случва в детството, особено в ранното детство, когато детето трябва да получава необходимите за него материални ресурси и всекидневно да осигурява генетичните механизми на растежа. Най-важното тук е думата „всекидневно“.
Първоначално мислехме, че се храним достатъчно добре, но след това стана ясно, че 40% от съвременните съпружески двойки са стерилни. Деца няма. Има всичко – две къщи, три апартамента, пет коли, три сметки в банката, а деца няма. Стерилитет. А защо? Тук работи по-поносимият вариант на закона за естествения подбор. Помислете, с какво се хранят днес тийнейджърите? С каквото им падне – един набляга на течната храна с различен градус, друг е свикнал със сандвичи, трети се храни със слънчева енергия и така нататък. И това е резултат на тотална неграмотност! Затова главната причина на растящия, прогресиращ стерилитет в съвременното общество е отвратителното хранене на практически всички негови членове, живеещи в благополучни държави.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]