Извън матрицата на времето. Разговори с Тимен Тимев

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Портал 12
Брой страници 192
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 219 грама
Размери 12x20
ISBN 9786199075302
Баркод 9786199075302
Категории Философия, Хуманитарни науки, Книги

В книгата са включени избрани мисли, разговори и сентенции с психиатъра, поет, драматург и композитор - д-р Тимен Тимев.
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.

Ключови думи: Да събудим коледния дух, Промо -15%, Вдъхновение за пролет

от Ралица / дата: 17 мар 2019

Книга - бисер! Много, много дълбоки неща за човека, Бога, Вселената..,.

от Милена Милотинова / дата: 22 сеп 2017

Изключителен учен и невероятно слово, много дълбоко и според мен неоценено! България има в лицето на този човек, голям учен и психиатър!

от Елена / дата: 05 мар 2017

Много интересна книга с изключително афоризми!

от Любомир / дата: 17 яну 2017

Страхотен мислител, тази книга е пълна с чудесни теми за размисъл! Големи провокации също!

от Илиян Генов / дата: 30 дек 2016

Тимен Тимев е забележителен автор, тази книга я чакахме отдавна. Най-интересни са споделените мисли за черните дупки, сънищата и мъртвите. Препоръчвам я! Учен от глобално значение!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]