Тамянът - мозъкът на небето: Божествените аромати на здравето

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Распер
Брой страници 100
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 141 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543450688
Баркод 9789543450688
Категории Методи и лечение, Медицина за всеки, Книги

Тамянът е един от даровете на влъхвите за новородения Исус. Освен в религиозните ритуали в древността използвали тамяна за оздравяване на аурата на хората и предметите. Смятали, че добрата аура била наситена с тамян. С неговото благоухание хората се доближавали до Тънкия свят.
Неслучайно наричат тамяна "аромата на Слънцето", който се превръща в символ на благодатта на Вселената. Той дава на човека успех, сила, вдъхновение, интелект и защита. Тамянът е чудесно средство за медитация, самопроникване и усещане за света; той повишава съпротивата срещу злото, спасява от прибързани оценки за други хора и събития, изкоренява лошите помисли. Тамянът служи за духовно очистване и вдъхновение; той премахва отрицателните емоции - страх, мъка, обърканост, натрапчиви идеи, сменя ги с чувството на благоденствие и покой. Тамянът премахва нещастията, затова много хора го носят на шията си като скъп талисман и го наричали "тамянка".
Древни лекари открили, че тамянът влияе благоприятно на слизестите обвивки в организма, пречиства белия дроб, подобрява дишането, намалява задуха и облекчава състоянието на болни от астма.

от Сияна Василева / дата: 16 май 2017

По традиция от баби и майки знаех каква е ролята на тамяна в християнските ритуали. Но тази книга ми отвори очите за лечебната му сила, когато се приема вътрешно: изненадах се, когато разбрах, че белият тамян помага при бъбречни , ставни и други заболявания. Всъщност по-рано от книгите на Петър Дънов бях научила рецепта за лечение на артрит, ревматизъм и други възпалителни заболявания. Трябва да попитам специалисти дали някъде се продава пречистен тамян, защото не съм сигурна дали този, който се продава в църквите, е подходящ за вътрешна употр***.

от Пройчо Емелянов / дата: 13 апр 2017

Имах някои познания за тамяна и ролята му в медитацията, за влиянието му върху емоционалната сфера на човека - премахва отрицателните емоции - страх, озлобление, ненавист, за изчистване на аурата, че служи за духовно усъвършенстване. От книгата научих, че тамянът може да се употребява вътрешно, че помага при възпаления и болки в бъбреците, че може да помогне в лечението на артрит, ишиас, дископатия и други ставни болести, при напикаване, шипове - кръгът от болести, при които смолата може да помогне и облекчи симптомите, е много голям. Но за съжаление не можах да разбера кой точно е белият тамян, за който говори в трудовете си Петър Дънов. Потърсих в аптеката пречистен тамян, но ми казаха, че такъв не съществува. Остава онзи, който се продава в църквите. Ще се опитам да проуча въпроса, преди да започна да го употребявам. Но книгата е много полезна. В нея могат да се намерят цярове за всякакви болки и болести.

от Красен Бонев / дата: 21 окт 2016

Прочетох тази книга и се изненадах от лечебните свойства на тази ароматна смола. В нея открих рецепта за лечението на бъбречни заболявания, която препоръчах на мой близък. Но не ми стана ясно дали е читав тамянът, който се продава в църквите. Дали може да се намери пречистен. П. Дънов и П. Димков в книгите си също са дали рецепти с бял тамян. На пръв поглед съвсем обикновени вещества, които дори не забелязваме в ежедневието си, се оказват много ценни и полезни за здравето.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]