Човешката природа и обществото

Автор: Георги Петров
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Булгарресурс
Брой страници 256
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 322 грама
Размери 14x20
ISBN 9789548885119
Баркод 9789548885119
Категории Научно-популярни издания, Природни и точни науки, Книги

Въпросът за връзката и взаимната зависимост между човешката природа и обществото е интересувал философите още в древността. Анализирайки особеностите на човешката природа, авторът стига до извода, че генетично обусловената природа на човека в условията на все по-бързо променящата се в резултат на дейността му окръжаваща среда поражда противоречия и деформации на личността и обществото. Те могат да се превърнат в заплаха за самото съществуване на човека като естествено възникнал биологичен вид.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Човешката природа и обществото“е едно интересно изследване в което проф.Георги Петров разглежда обществените отношения от древността до наши дни и разсъждава за силите, които движат човечеството напред. Стига до извода, че двойнствената същност на човека от една страна – животно, и от друга - осъзнало себе си разумно същество определя спецификата на обществените отношения.


В книгата ученият прави и задълбочен анализ на кризите и конкретно на световната финансова криза от 2008г., като обвинява за нея централните банки и правителствата на  отделните държави за провежданата от тях регулативна политика в опит да подменят пазарния механизъм.


Изводите, до които достига авторът в „Човешката природа и обществото“ ще ни помогнат да разберем, същестуват ли решения и какви са те на проблемите породени от човешката природа. А те, както става ясно, не са никак малко.

Марина Маринова, Хеликон Шумен