36 точки за здраве: Акупресура и Чигун

Автор: Ван Циенцюн
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Ханлин
Брой страници 116
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 152 грама
Размери 13x20
ISBN 9786199024966
Баркод 9786199024966
Категории Източна медицина, Медицина за всеки, Книги

Акупресурата е достъпен и безопасен метод за профилактика и лечение, доказал своята ефективност през хилядолетията.
Основна цел на акупресурата е посредством натискане на определени точки по тялото да се стимулира потока на енергията и кръвта и да се постигне по-добър баланс във функциите на вътрешните органи и системи.
Известна поговорка в китайската медицина гласи: "Има ли болка, значи не е отпушено. Ако е проходимо, тогава няма болка". На китайски език този израз звучи като скоропоговорка: "тон, дзъ пу тон; тон дзъ пу тон". Произнасянето на "тон" означава "болка", но по същия начин се произнася и думата "отпушване, проходимост". Разликата е само в йероглифите, с които се изписват тези думи.
Това е един пример за дълбокия философски смисъл на думите в китайския език. Според китайската медицина причината за всички видове болки се дължи на застоя на енергия и кръв. Ако меридианите и каналите в тялото са отпушени и енергията е проходима, тогава няма да има болки в тялото. Потокът на енергията задвижва кръвта и стимулира кръвообращението. В случай, че има застой на енергия, това ще причини и застой на кръв. А застоят им води до образуване на различни болестни състояния. Може да се каже, че всички болести произлизат от недостиг на жизнена енергия или застой на енергия и кръв. Ето защо, основен принцип в китайската медицина, лечебния чигун и акупресурата е енергията и кръвта в тялото да се движат свободно, а енергийните меридиани и канали да са проходими.
Чигун е наука за същността и еволюцията на живата материя. Чрез дългогодишни наблюдения върху Природата древните хора са доловили, че между човека и нея има взаимовръзки. Тези знания са били анализирани и осмислени след многократното им проверяване в процеса на хилядолетна практика.
Чигун представлява също така метод за саморегулация на здравето, психиката и ума, за постигането на дълголетие и качествено усъвършенстване на живата материя. Смелостта да бъде описван е идвала след десетилетия лични проверки и анализ. Благодарение на теоретичните изследвания и практиката на много поколения хора, през хилядолетията знанията са били непрекъснато обогатявани, развивани и усъвършенствувани, за да се превърнат накрая в неразривна по своята логичност и съдържание система...
Ван Циенцюн

Д-р Ван Циенцюн е един нетрадиционен ум, който съчетава дълбоките си познания за същността на връзките между Човека и Природата с практическия талант да обучава и лекува. Президент е на Европейската асоциация по чигун, член на Общокитайската асоциация за научни изследвания по чигун, на Общокитайската асоциация за традиционна медицина, бивш сътрудник на Института за Човека в Пекин и сегашен ръководител на сдружението с идеална цел Академия "Ханлин", което обединява хора с планетарно и нестандартно мислене от различни страни, със седалище в България. Лекувал е чрез чигун-терапия членове на китайското правителство, видни западни и китайски интелектуалци, множество обикновени хора и чуждестранни посланици в България.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]