My SQL 5.0: Официално ръководство за сертифициране

Автор: Колектив
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател СофтПрес
Брой страници 622
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 993 грама
Размери 23.5x16.5
ISBN 9789546854100
Баркод 9789546854100
Категории Бази данни, Компютри и интернет, Книги

Програмата за MySQL сертифициране е внимателно разработен, висококачествен процес, който служи за проверка на уменията ви в проектирането, поддръжката и администрирането на бази данни и приложения, изградени на базата на MySQL.

Тази книга, MySQL 5.0 – Официално ръководство за сертифициране, служи и за двата изпита – MySQL 5.0 Certified Developer и MySQL 5.0 Certified DBA, – и е единствената, която е напълно достатъчна за подготовката и за двата. Описани са всички концепции, принципи и техники, необходими като знания за изпита, а на компактдиска са записани много помощни материали, примерни въпроси и примери от реалния свят.

Сертифицираните компютърни специалисти знаят, че притежаването на доказани, уважавани документи може да ги придвижи напред в кариерата им, да ги направи по-добри, по-производителни служители във фирмата им. Но каквато и да е причината да тръгнете по пътя на сертифицирането, MySQL 5.0 – Официално ръководство за сертифициране ви дава необходимата информация за по-пълното опознаване на технологиите в MySQL и подготовка за изпитите.

Пол Дюбоа е член на екипа, изготвящ документацията на MySQL и е лидер сред авторите на тема MySQL. Една от книгите му, MySQL, се счита за основен източник за използването, администрирането и програмирането с MySQL.

Стефан Хинц е ръководителят на екипа, отговорен за създаването на документацията на MySQL, бивш преподавател по MySQL и човекът, превел на немски език MySQL Reference Manual.

Карстен Педерсън е отговорният мениджър по сертификацията на MySQL AB и е начело на разработката на сертификационната програма от началото й. Провеждал е курове за MySQL в редица държави.

„Сертификатът за MySQL е уважаван международен документ, доказващ достоверно, че специалистът има необходимите знания и умения за разработката на сложни приложения и администрирането на сървъри с MySQL. Това официално ръководство ще ви помогне не само да положите успешно изпита, но и значително да разширите текущите си знания.”

Майкъл „Монти” Уайдениъс, Главен технически директор на MySQL AB

MySQL е най-широко използваната система за бази данни с отворен код в света, инсталирана на над 6 милиона компютъра.

Категория:

бази данни/MySQL

Тема:

MySQL 5.0 Certified Developer

MySQL 5.0 Certified DBA

Компактдискът съдържа примерни въпроси за сертификационните изпити за MySQL

от Елена Панайотова, Хеликон / дата: 21 мар 2012

Уважаема Силвия, разбирам недоволството ви, но за съжаление посоката в която го насочвате е погрешна. Хеликон не е издателство, а книгоразпространителска верига, която предлага на клиентите вече подбрани и издадени заглавия. Пожелавам ви успех!

от Силвия / дата: 21 мар 2012

Искам да се оплача от вашата книжарница и от всички други в България. Нови книги за мрежи и база данни не са издавани от 2,3 години, а старите не са налични. Бива ли такова нещо. Да искаме да си купим книга, а да не можем....

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]